您的位置: 首页 > 资讯 > 建筑

日本,东京,下马住宅

艺术中国 | 时间: 2010-08-16 09:15:44 | 文章来源: www.archgo.com

地点:日本东京,世田谷区

 结构设计:Konishi Structural Engineers

 项目面积:49.41 sqm

 建筑面积:36.85 sqm

 Total Floor Area总建筑面积:109.67 sqm

 项目年份:2009-2010

 摄影:Sadao Hotta

 建筑基地位于东京的一个密集的住宅区,地形狭长,北侧面对着住宅区。客户是一位上班族女士,带着儿子生活,儿子的生活杂物很多。周边环境复杂,各具特色,因此我们决定延续这一指导原则进行设计。

 母子俩需要一处安静的家园,指定了需要的房间数量,因此这栋住宅根据要求建成三层高。预算非常紧张,所以建筑为木结构,外表皮采用了深褐色的木板。

 房间都位于一层和三层,中间层留空,为一整个巨大空间。狭窄的基地不允许在底层建造庭院,我们就在屋顶设计了一个露台。

 

 

 

 JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.

 However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.

 To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 Architect: Kazuya Saito Architects

 Location: Setagaya-ku, Tokyo, Japan

 Structural Design: Konishi Structural Engineers

 Site Area: 49.41 sqm

 Building Area: 36.85 sqm

 Total Foor Area: 109.67 sqm

 Project Year: 2009-2010

 Photographs: Sadao Hotta

 The site is a long and narrow lot, located in a dense residential area in Tokyo with its north side facing the residential area. The clients are a working mother and her son who has many things to store. The surrounding environment has different personalities, increasing in many aspects, so we decided to continue with this guide elements.

 They needed a secure parking and wanted a defined number of rooms so automatically the house became a three-storey building. We used wooden structure and dark brown wood for the exterior, as we were limited with a very tight budget.

 Rooms are situated on the first and third floor, the middle one was left as one big space, and we designed a terrace in the roof, as the narrow site didn't allowed us to have a courtyard on the ground floor.

相关文章
注:凡注明 “艺术中国” 字样的视频、图片或文字内容均属于本网站专稿,如需转载图片请保留 “艺术中国” 水印,转载文字内容请注明来源艺术中国,否则本网站将依据《信息网络传播权保护条例》维护网络知识产权。
打印文章    收 藏    欢迎访问艺术中国论坛 >>
发表评论
用户名 密码
 
尚无评论

留言须知